تحلیل دلایل نتیجه نگرفتن تیمهای ایرانی/ حالا یک دنیا از فوتبال دنیا عقب هستیم
[ad_1]
به گزارش خبرنگار مهر، رقابتهای لیگ نخبگان آسیا در حالی ادامه دارد که استقلال و پرسپولیس به ترتیب با ۴ و ۳ امتیاز کار سختی برای صعود از مرحله گروهی لیگ نخبگان آسیا دارند. آنها در حالی باید سه دیدار پیش روی خود را باید با موفقیت پشت سر بگذارند که کار سختی در جدال با تیمهایی همچون الاهلی و النصر و الهلال عربستان دارند.
سرخابیهای فوتبال ایران در ۵ هفته ابتدایی مقابل تیمهایی همچون السد و الریان قطر و پاختاکور ازبکستان هم نتایج خوبی نگرفتند تا نشانههایی از تضعیف فوتبال باشگاهی ایران در جدال با تیمهایی که پیش از این حرفی برای گفتن نداشتند پدید آید.
مرتضی اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به این موضوع در خصوص اهمیت توجه و سرمایه گذاری روی بازیکنان و مربیان خارجی به چرخه باطل مربیانی که با روشهای غیر حرفهای و غیر فوتبالی تیم میگیرند انتقادات تند و تیزی داشت که در پی میخوانید:
گذشته آئینه عبرت است نه عزت
کارشناس فوتبال ایران در پاسخ به نخستین سوال در خصوص اینکه چرا فوتبال باشگاهی ایران دیگر مثل گذشته نتیجهگیری و بازی تاکتیکی خوبی در تقابل با تیمهای آسیایی ندارد، گفت: مدام روی گذشته و افتخاراتی که در یک قرن اخیر کسب کردیم و تعدادش هم زیاد نیست مانور میدهیم. صنعت فوتبال هر ماه و هر سال در حال بروز استعدادی جدید و علمی نوین است اما همچنان میگوئیم در گذشته صاحب مقام شدهایم و افتخار داریم و قدیمی و ریشه دار هستیم.
او که سالها به عنوان کاپیتان در تیمهای مختلف همچون تراکتور تبریز بازی کرده است افزود: قطعاً فوتبال اصیلی داریم. بدون شک هواداران خوبی داریم اما هیچ ساختاری برای پیشرفت نداریم. تیم ریشه دار، توجه ریشهای هم میخواهد. فقط به قدمت نیست بلکه همین موضوع دلیل بر تمرکز بیشتر روی صنعت فوتبال است که در حال حاضر میتواند کمکهای خیلی زیادی به جامعه کشور هم کند. گذشته برای ما باید آئینه عبرت باشد که میتوانستیم با استفاده از خلاقیت بازیکن ایرانی مقابل کشورهای عربی پیروز شویم اما حالا هیچ چیز برای ارائه نداریم.
دنبال رایزنی هستیم نه برنامهریزی
اسدی درباره مشکلات زیرساختی فوتبال باشگاهی کشور تاکید کرد: هر سال برای گرفتن مجوز حرفهای رایزنی میکنیم و بی توجه به زیر ساخت هستیم. پروژه استانداردسازی خیلی مهم است اما باید خیلی زودتر انجام میشد. ورزشگاه آزادی نباید اینقدر طولانی مدت تعطیل میشد تا استقلال و پرسپولیس برای میزبانی گدایی سایر استادیومها را کنند.
کارشناس فوتبال ایران با انتقاد از مدیران عالیرتبه فوتبال و ورزش گفت: آنها باید این برنامهریزی را در سطح کلان و ملی انجام دهند. نباید فقط یک ماه و نهایتاً یک سال آینده را ترسیم کنیم. نیاز ضروری به این کار داریم. مدام کار غیر کارشناسی انجام میدهیم.
نصف پول برای دلال هاست
سرمربی شاغل در فوتبال باشگاهی کشور به ورودهای بی دلیل در امور خیلی مهم فوتبالی نیز نقد داشت. او با ذکر مثال از روند تعیین سقف بودجه برای قراردادها گفت: کاملاً کاری غیر کارشناسی بوده است. بازیکن زیر ۱۰۰ میلیون به ۱۰ میلیارد تومان رسید که نصف پولش هم به دلال میرسد نه بازیکن! همه چیز بر اساس روابط شد و هیچ ضابطهای در نظر گرفته نشده است.
چرخه مربیان باطل است
اسدی درباره علم و فن مربیان لیگ برتری برای بازیهای بینالمللی تاکید کرد: شما نگاهی کلی به سرمربیان لیگ برتری در سالهای اخیر کنید. به هیچ وجه قصد تخریب ندارم اما میخواهم ببینید چرا مدام در حال جابجایی از این تیم به آن تیم هستند؟! چرا با آمدن یک مدیرعامل مشخص تنها یک سرمربی با آن تیم قرارداد میبندد؟! عدهای از همین آقایان برای تیم گرفتن سراغ روابط غیر فوتبالی میروند که هیچ جایگاهی در ورزش ندارد. سرمربی میخواهد تیم بگیرد به مدیرعامل باشگاه قول میدهد با خودش اسپانسر بیاورد.
یک دنیا از دنیا عقبیم!
کارشناس فوتبال ایران در خصوص هرچه ضعیفتر شدن تیمهای فوتبال ایران در تقابلهای بین المللی خاطرنشان کرد: بازیکن و مربی خارجی خوب نمیآوریم. کلاسهای پیشرفته با علم روز دنیا برای مربیان خود ترتیب نمیدهیم. مدام دنبال ایجاد قانونهای من درآوردی هستیم و هیچ توجهی به ایجاد زیرساختهای سخت افزاری نداریم. خروجیاش این میشود که دیگر اندازه یک دنیا از فوتبال دنیا عقب میافتیم.
او در بخش پایانی صحبتهایش یادآور شد: موضوع اوردن کریستیانو رونالدو نیست بلکه برنامهریزی کلان و ملی است که میتواند به کل آن کشور کمک کند.
[ad_2]
منبع:مهر