استفاده از ظرفیت وقف در کاهش تصادفات رانندگی
[ad_1]
به گزارش ایسنا، نشست معاونان و مدیران فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه و پلیس راهور انتظامی کشور، امروز (۲۲ آبان) در محل سازمان اوقاف برگزار شد در این نشست حجت الاسلام غلامرضا عادل- معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف – اظهار کرد: همین که به رغم افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش ماشینها در هرسال و افزایش حجم سفرها، آمار تصادفات و مرگ و میر افراد کاهش پیدا کرده، جای شکر دارد. تصادفات غیر از تلفات انسانی و اقتصادی، تبعات دامنگیر دارد. در ایام خاص مبلغانی از سوی سازمان اوقاف به مراکز مختلف اعزام میشوند و تناسب این موضوع در ایام نوروز و در قالب طرح آرامش بهاری بیشتر است و در همایش که قبل از این ایام برگزار میشود میتوانیم آموزشهای مرتبط فرهنگی و ترافیکی را به مبلغان ارائه دهیم.
حجت الاسلام عادل بیان کرد: برای هیئت امناهای امامزادهها نیز دورههای آموزشی در استانها برگزار میشود که بخشی از برنامههای آموزشی راهنمایی و رانندگی میتواند در آن گنجانده شود. بحث در نظر گرفتن اسکان و پارکینگ و پذیرایی در ایام نوروز بهانهای است که در کاهش تصادفات اثرگذار است. برای زائران در امامزادههایی که زائران زیادی دارد در فضایی متناسب همکاران پلیس میتوانند در قالب طرحی آموزشهای لازم را ارائه کنند. در حوزه نشر محتوا، از فضاهای اجتماعی و سایت که در اختیار سازمان قرار دارد (بیش از هزار کانال نشر محتوای امامزادهها) میتوانیم برای نشر محتواهای فرهنگی پلیس راهور بهره ببریم.
همچنین سرهنگ سیروس حسن زاده- معاون اجتماعی و فرهنگی ترافیک پلیس راهور فراجا- با بیان اینکه نفع این جلسات برای مردم است، گفت: برگزاری این جلسات، عملی خداپسندانه است. همانطور که خداوند در آیه ۳۲ سوره مائده فرموده: «مِنْ أَجْلِ ذَٰلِکَ کَتَبْنَا عَلَیٰ بَنِی إِسْرَائِیلَ أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا…»؛ (بدین سبب بر بنی اسرائیل حکم نمودیم که هر کس نفسی را بدون حق و یا بیآنکه فساد و فتنهای در زمین کرده، بکشد مثل آن باشد که همه مردم را کشته، و هر کس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده)، بنابراین همین که دغدغه نجات جان انسانها را داریم، عملی خداپسندانه به شمار می آید.
وی اظهار کرد: متاسفانه در سال، ۲۰ هزار نفر در اثر تصادفات جان خود را از دست می دهند و حدود ۵۰۰ هزار نفر در سال در اثر تصادفات مصدوم می شوند. از این تعداد، ۱۰ درصد قطع نخاع و قطع عضو هستند و این موضوع، خانواده ها را درگیر می کند.
سرهنگ حسن زاده با بیان اینکه پلیس در حوزه فرهنگسازی، تنهاست، عنوان کرد: این در حالی است که بر اساس قانون از نظر فرهنگی، ۲۴ سازمان در این زمینه نقش دارند. همان طور که پلیس برای ترویج فرهنگ قرآن خوانی در سازمان تلاش می کند و بخشی از کار فرهنگسازی در این زمینه را بر عهده دارد، بنابراین انتظار می رود سازمانها نیز در حوزه فرهنگسازی با پلیس همکاری کنند.
معاون اجتماعی و فرهنگی ترافیک پلیس راهور فراجا افزود: بحث جوانی جمعیت از موضوعاتی است که درسالهای اخیر در کشور دنبال میشود. در حالیکه سالانه ۳ هزار کودک در اثر تصادفات جان خود را از دست میدهند. اگر فرهنگسازی کنیم و این افراد زنده بمانند، بخشی از فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه جوانی جمعیت اجرا شده است. همچنین سالانه ۷ درصد تولید ناخالص کشور ما در اثر تصادفات از بین میرود. بر اساس هدف گذاری صورت گرفته ۸ درصد پیشرفت در این زمینه در سال مد نظر است. ما باید سعی کنیم این ۷ درصد تولید ناخالص که قطعی است از بین نرود و این امر مستلزم اراده قوی سازمانها برای فرهنگسازی در این حوزه است. امروز اینجا در سازمان اوقاف هستیم که دست یاری دراز کنیم که هر کمکی فکر میکنید امکان دارد صورت بپذیرد تا از بروز اتفاقات ناگوار در کشور جلوگیری شود. این اقدامات میتواند در زمینه تهیه لباس همیار پلیس باشد یا کلاه موتور سیکلت تهیه و بین افراد توزیع شود. از دیگر اقدامات که میتواند انجام شود این است که به مبلغان و ائمه جماعات ابلاغیه صادر شود که در جلسات خود و نماز جمعه فرازی را به موضوع فرهنگسازی در زمینه امور ترافیکی اختصاص دهند.
سرهنگ احسان الله هدایتی، مسئول ارتباطات برون سازمانی پلیس راهور گفت: در راستای توسعه مشارکتهای عمومی و همراه سازی سازمانها و نهادهای زیربط در امر ترافیکی و فرهنگسازی در این زمینه دست یاری به سوی سازمان اوقاف دراز کردیم و واقعیت امر این است که میخواهیم از ظرفیتهایی که این سازمان در اختیار دارد در حوزه بقاع متبرکه و ظرفیتهای انسانی در راستای کاهش پیشگیری از تصادفات رانندگی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه رسانه ملی و شبکههای اجتماعی فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی خوبی صورت پذیرفته، اظهار کرد: در نظر داریم در قالب تفاهم نامه در چند بند، کار را پیش ببریم و برای نیمه دوم سال و ایام عید نوروز به لحاظ ارائه محتوا برای رسانهها و استفاده از ظرفیت تبلیغی که میتواند عامل پیشگیرانه باشد اقداماتی صورت پذیرد. در حوزه آموزش عمومی افتخار این را داریم که هر دانش آموز یک بار در طول تحصیل در سال مورد آموزشهای میدانی و کارگاهی ما در مدارس قرار میگیرد. در حوزه مشارکتهای عمومی نیز تاکنون با بسیاری از نهادهای مرتبط فرهنگی و ترافیکی تفاهم نامه داریم مانند تفاهم نامه سه سالانه که با معاونت پرورشی ـ فرهنگی وزارت آموزش و پرورش منعقد شده است. بر اساس رئوس همکاری و دستورالعمل موجود همکاران ما در مدارس حاضر میشوند و به صورت خیلی جامع و کامل متناسب با مخاطب آموزشها را ارایه میدهند از جمله برنامهها طرح همیار پلیس است که درواقع نوعی تبلیغ و خودمراقبتی محسوب میشود و در مسئولیتهای آتی در رانندگی به آنها کمک میکند. ما میتوانیم به سازمان اوقاف و مجموعههای ذیل این سازمان خدماتی ارائه کنیم مثلا ممکن است جلسات آموزشی برای رانندگان در ستاد و مراکز دیگر نیاز باشد. همچنین میتوانیم بیلبوردهایی برای تبلیغات ترافیکی در اختیار بقاع متبرکه قرار دهیم.
انتهای پیام
[ad_2]
منبع:ایسنا