بیرانوند در پرسپولیس فقط یک گلر نبود؛دو بازیکنی که رفتند بیجانشین هستند | قلعهنویی جواب هر کسی را ندهد
[ad_1]
آشوبی در گفت وگو با همشهری آنلاین با اشاره به شرایط تیم های ایرانی در لیگ نخبگان آسیا تاکید کرد: نمایندگان ما تا اینجای کار از آن چیزی که انتظار میرفت، عملکردشان سطح پایینتری داشته است. حالا ما میتوانیم یکسری دلایلی را ذکر کنیم که قطعا تاثیرگذار است. اینکه متاسفانه ما نمیتوانیم میزبان بازیهای خانگیمان باشیم. سخت افزار نداریم. به خصوص پرسپولیس که سبک بازیاش مالکانه است اما وقتی میزبانی نداریم مجبور هستیم به کشورهای دیگر برویم و حمایت تماشاگران را نداریم. خلاصله ما از شرایط میزبانی شرایط مطلوبی را نداریم. این موضوع مطمئنا درصدی تاثیر میگذارد. استقلال هم متاسفانه شرایط خوبی ندارد. من فکر میکنم وقفهای که در مسابقات ایجاد شد، باعث شد این تیم با موسیمانه شرایط بهتری پیدا کند.
وی ادامه داد: حالا به اصل مطلب می رسیم و آن مسایلی است که در زمین اتفاق میافتد. پرسپولیس دستکم در ۲ بازی که نتیجه را واگذار کرد کاملا تیمی بود که احتمال پیروزی را داشت. اما موفق نشد. از دید من این توانایی فنی را داشت. یکی از دلایل شرایط حاکم در پرسپولیس جدایی بیرانوند بود که با شروع بازی از عقب زمین نقش خیلی مهمی داشت. جدایی بازیکنی با سبک بازی مانند ترابی باعث کاهش خلاقیت در تیم شده و در کنارش مصدومیت اورونوف و نداشتن شرایط ایدهآل این بازیکن پرسپولیس را در خلق موقعیت و استفاده از آن دچار مشکل کرده است.
پرسپولیس طی سالهای گذشته هم با مربی خارجی و هم با مربی داخلی توانسته به فینال لیگ قهرمانان آسیا صعود کند آیا در شرایطی فعلی هم این امکان وجود دارد شاهد حضور تیم های ایرانی در فینال لیگ نخبگان آسیا باشیم؟ آشوبی در این ارتباط اینگونه پاسخ داد و گفت: این موضوع قابل دسترسی است اما باید واقعبین باشیم آن زمان که با مربی خارجی و داخلی به فینال لیگ قهرمانان صعود کردیم شرایط تغییرات زیادی داشته است. فرایند زمان خیلی تاثیر روی کیفیت گذاشته است. برای رقابتهای داخلی میشود گفت با ۳-۴ یا ۴-۵ تغییر میتوان بازهم موفق بود ولی در عرصه بین المللی کار خیلی سخت می شود. پرسپولیس تغییرات زیادی به خصوص امسال داشته است. تغییراتشان در نقاطی هم بوده که تاثیرگذار است. بیرانوند و ترابی بدون جانشین بودند. این دو بازیکن خیلی روی فرمت بازی تیم پرسپولیس اثر داشتند. جدایی آنها و بلافاصله برگشتن به فرم ایدهآل کار سادهای نبود و زمان میبرد.
او ادامه داد: مبحث اصلی برای لیگ نخبگان سرمایهگذاری عربستانیها است که بسیار وحشتناک است. خیلی سخت که با تیم های عربستانی رقابت کنیم. بازیکنانی جذب کردند که تجربه بین المللی سطح بالایی داشتند. با ادامه این روند فاصله ما با عربستانیها بیشتر هم خواهد شد. اما این موضوع را در مورد امارات و قطر قائل نیستم. چرا که این دو کشور از نظر استعداد کاملا از ما پایینتر هستند حالا شاید ۳-۴ بازیکن خوب داشته باشند اما عربستانی ها از سالها قبل دارای استعداد و شرایط متفاوتی بودند. حالا این میزان سرمایهگذاری و مسیری که طی می کنند فاصلهشان را با ما زیاد میکنند. خیلی سخت است که بتوانیم درخشش و عملکرد قوی برابر آنها داشته باشیم.
این کارشناس فوتبال کشورمان با اشاره به شرایط لیگ برتر کشورمان و شرایط ۴ تیم مدعی پرسپولیس، استقلال، تراکتور و سپاهان گفت: از این ۴ تیم سه تیم (پرسپولیس، تراکتور وسپاهان) شرایطشان در جدول مشخص است. شرایطی که نشان میدهد باید حساب ویژهای روی آنها باز کنیم. ما امسال لیگ فشردهای داریم. به خاطر اینکه تیم هایی که صاحب بازیکنان تراز بالا هستند بیشتر شدهاند. برای همین پیشبینی اینکه کدام تیم قهرمان می شود را سخت تر میکند اما بدون تردید پرسپولیس و تراکتور شانس بیشتری در لیگ امسال دارند تا قهرمان شوند. البته سپاهان هم تیم خوبی است اما در حال پوست اندازی هستند احتمالا در یکی – دو سال آینده با اطمینان خاطر بیشتر بازی کنند.
استقلال هم با توجه به حواشی و تغییراتی که داشت یک مقدار کارش سختتر است برای اینکه به جمع مدعیان برگردد. البته غیر قابل دسترس نیست ولی سخت است. اما بخش جذاب لیگ تیمهای فولاد با مربیگری یحیی گل محمدی، گل گهر با مهدی تارتار و ملوان با مازیار زارع هستند. تیمهایی که تا به اینجای کار با ثبات بودند و خوب نتیجه گرفتند و در صورت فراهم شدن شرایط تیمی و فنی میتوانند سورپرایز لیگ باشند و چه بسا یکی از سکوها را در اختیار بگیرند. ضمن اینکه تیم چادرملو با توجه به اینکه اولین سال حضورش در لیگ برتر است کاملا شکل عملکردشان قابل دفاع و معقول بوده است. فکر نمیکنم این روند را تا انتهای فصل از این تیم شاهد باشیم ولی اینجا کار خوب بودند.
این کارشناس فوتبال کشورمان با اشاره به دو پیروزی تیم ملی مقابل کره شمالی و قرقیزستان و انتقاداتی که به سبک بازی تیم ملی میشود تاکید کرد: من پیش از بازی هم صحبت کردم و معتقدم تیم ملی دست بالاتر را دارد و میتواند هر دو بازی را ببرد و این اتفاق هم افتاد و اینکه در کل ما نگرانی از بازی های این مرحله نداریم و به جام جهانی صعود خواهیم کرد. اما نگاه ها و انتظارات از نظر کیفی بیش از اینها است. انتظار میرود نوسان کمتری داشته باشد. این شاخصهای یک تیم مدعی است. عملکرد تیم ملی در نتیجه گیری رضایت بخش بوده اما در کیفیت اذیت کننده است به خصوص مقابل دو تیم ضعیف مثل کره شمالی و قرقیزستان. اینکه بگوییم فوتبال در آسیا پیشرفت کرده درست است اما واقعیت از لحاظ نیروی انسانی و استعداد در حال حاضر ما خیلی برتر از آنها هستیم. شاید در آینده حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشند اما در حال حاضر از نظر شاخص های انسانی، پتانسیل فردی و فنی این قابلیت را ندارند که ما را اذیت کنند با این حال دیدیم هر دوتیم در نیمه دوم شرایط سختی را برای تیم ملی ما رقم زدند. این خود یک هشدار برای فوتبال ما است و باید دنبال ایدهها و پلنهای بهتری باشیم.
او افزود: اما مورد بعدی نظر منتقدین و جواب سرمربی تیم ملی به آنها یک فضای تقابلی را ایجاد کرده است و این زیبنده نیست. ما داریم در مورد تیم ملی حرف میزنیم. باید بذیریم قرار نیست جواب هر انتقادی را بدهیم. باید حرفهای منتقدین را بشنویم. اگر کمک می کند استفاده کنیم و غیر از این بود بگذریم. لزومی ندارد جوابشان را بدهد. برخی انتقادها از تیم ملی فنی نیست و خارج از چارچوب است و پسندیده نیست اما الان وقت جواب دادن نیست. سرمربی تیم ملی باید با گذشتن از این مساله فقط نگاهش به مسایل فنی داخل زمین باشد. سرمربی در مقابل چنین منتقدانی تساهل و تسامح بیشتری نشان دهد و تمرکزش روی مسایل فنی پیرامون تیم ملی از جمله گلهایی که میخوریم یا گلهایی که میزنیم باشد.
[ad_2]
منبع:همشهری آنلاین