تروما اولین عامل مرگ جوانان است/ ۶ عامل وقوع تصادفات
[ad_1]
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت وزارت بهداشت و درمان در چهارمین کنگره ملی ترومای کشور حضور پیدا کرد و گفت: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۲۳ مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی پنج درصد در کل جهان کاهش داشته است اما در کل کشور مرگ و میر در سال ۲۰۲۱ برابر یک میلیون و صد و نود بوده است، تعداد متوفی پانزده نفر بوده است. اولین عاملمرگ بین افراد بین ۵ تا ۲۹ سال در بحث تروما بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه ایجاد باروری و اصلاح باروری باید در هر استان یک مرکز فعال باشد. امروز ما برای فرزندآوری تلاش میکنیم اما با تروما این آمار از دست میرود. رتبه مرگومیر ما درترومای جادهای ۱۲ است، درکشورهایی با درآمد کم تروما بیشتر است.
وی افزود: در سال ۱۳۸۰ با مداخلات لازم آمار تروما کاهش پیدا کرد و با مداخلات لازم میتوان آمار تروما را کاهشی کرد.
ظفرقندی اذعان داشت: تروما فقط موضوع پزشکی نیست و در عمل حوزههای اجتماعی، فرهنگی نیز باید به این موضوع ورود کنند.
وزیر بهداشت مطرح کرد: متأسفانه تغییر در سال ۱۴۰۲ تغییرات فوتیهای ناشی از تروما رو به افزایش بوده است. کشور ما در جایگاه مرگ و میر در سال ۲۰۲۱ آمار خوبی ندارد.
وی افزود: عاملمرگ و میر اکثر افراد خونریزی زیاد است.
وی ادامه داد: ۶ عامل وجود دارد یک پلیس راه است، اکثر جریمههای ما در مقایسه با کشورهای دیگر قابل مقایسه نیست، دوم رانندگی ایمن است. راننده باید تمام ملاحظات فرهنگی را داشته باشد، سوم خوردوی ایمن است. ما در حوزه خودروهای ایمن ضعیف عملکردهایم، بعدی راه ایمن است که وزارت راه باید در این زمینه ورود جدی کند. پنجم واکنش وپاسخگویی پس از حادثه است و در آخر مدیریت سرعت که همه موارد در آن دخیل هستند.
وزیر بهداشت مطرحکرد: با یک ارزیابی درست میتوانیم بحث کاهش تروما را در پیش بگیریم، معاونت پژوهشی، بیمارستانهای ما روی این مسئله حساس هستند. هدف ما این است بررسی مشکل چه بوده وچگونه با رفع آن تروما را به صفر برسانیم.
[ad_2]
منبع:مهر