آخرین اخبار

تلاش برای ارسال نمونه دوپینگ اسب‌ها به یکی از ۵ آزمایشگاه برتر دنیا/ نیاز خوزستان به پیست سوارکاری

[ad_1]

حکیم ایگدری امروز (۱۵ دی‌ماه) با حضور در خبرگزاری ایسنا، با اشاره به میزبانی اهواز از مسابقات کوروس کشور، اظهارکرد: فصل زمستانه مسابقات اسب دوانی اسب‌های عرب به خوزستان و شهر اهواز اختصاص داده‌ایم؛ یعنی تمام اسب‌های عربی که در کشور وجود دارند در همین مسابقات با هم به رقابت می‌پردازند که امروز هفته نخست آن با شرکت ۷۶ رأس اسب و در هشت دور ۱۴۰۰ متری  برای کسب جایزه دو میلیارد و ۵۰ هزار ریال برگزار خواهد شد. 

وی با اشاره به افزایش تعداد کورس مسابقات اسب‌های خالص عرب در خوزستان گفت: این موضوع نقطه قوت است و خوشبختانه همیشه تولیدکنندگان اسب عرب به دنبال اسب‌های خالص هستند. البته اسب‌های یک‌سر و دوسر وارداتی نیز اسب‌های خوبی هستند که وارد کشور شده‌اند که البته برای ارتقاء نسل اسب‌های عرب ما اسب‌های وارداتی یک‌سر بهتر هستند. در مجموع حفظ اسب‌های خالص عرب بسیار عالی است و باید به صورتی برنامه‌ریزی کنیم که اسب‌دوانی را در سراسر کشور گسترش دهیم و در همین راستا مسابقات اسب عرب را بیشتر در خوزستان و یزد و اسب‌های تروبرد و اسب‌های دوخون در گلستان، برگزار می‌کنیم. ضمن اینکه بناست مسابقات اسب‌های دره‌شوری را در فارس پس از شناسایی و میکروچیپ‌گذاری از طرف معاونت فنی جهاد کشاورزی برگزار کنیم. همچنین  در خراسان شمالی و بجنورد، پیست اسب‌دوانی آماده شده است تا بتوانیم مسابقات اسب‌های ترکمن را هم برگزار کنیم. در مجموع هدف از این اقدامات این است اسب‌دوانی را در کشور که یک صنعت در کشور محسوب می‌شود به جایگاه واقعی‌اش برسانیم.

تلاش برای ارسال نمونه دوپینگ اسب‌ها به یکی از ۵ آزمایشگاه برتر دنیا/ تاثیر برگزاری مسابقات در گردش اقتصادی

معاون اسبدوانی فدراسیون سوارکاری گفت: بارها اعلام کرده‌ایم هدف ما این است هر هفت روز هفته در کشور مسابقات اسب دوانی را داشته باشیم زیرا وقتی این مسابقات برگزار و عنوان می‌شود اسب‌دوانی صنعت است، چابک‌سوار، مربی و مالک اسب می‌توانند امرارمعاش داشته باشند. ضمن اینکه بیشتر بخش‌های دیگر به تکاپو می‌افتند و در واقع یک گردش اقتصادی رقم می‌خورد. خوزستان قدمت زیادی در صنعت اسب‌دوانی دارد، اما باید آنقدر کار کنیم تا آنچه در استان گلستان در رشته اسب‌دوانی اتفاق می‌افتد در خوزستان هم رقم بخورد تا به آنچه برای ارتقاء مدنظرمان است دست پیدا کنیم.

او با بیان اینکه معتقدم هنوز صنعت اسب‌دوانی استان خوزستان جای کار دارد، ادامه داد: در ابتدا باید تلاش کنیم یک میدان و پیست مناسب اسب‌دوانی در استان خوزستان و شهر اهواز داشته باشیم و واقعاً از نمایندگان مجلس استان خوزستان و استاندار و نیز اداره‌کل ورزش و جوانان خوزستان درخواست دارم به فکر این ورزش که یک صنعت محسوب می‌شود باشند و شاهد راه‌اندازی یک میدان مناسب در استان خوزستان باشیم تا مسابقات اسب‌دوانی را در این استان به تمام معنا برگزار کنیم. اینکه صرفاً فقط اسب‌های عرب در مسابقات اسب‌دوانی شرکت کنند نمی‌تواند جالب باشد.

تلاش برای ارسال نمونه دوپینگ اسب‌ها به یکی از ۵ آزمایشگاه برتر دنیا/ تاثیر برگزاری مسابقات در گردش اقتصادی

ایگدری عنوان کرد: علت اینکه مسابقات اسب‌دوانی کشور در روزهای شنبه در خوزستان برگزار می‌شود این است که بتوانیم مشارکت‌های مردمی و درآمد را ایجاد کنیم تا اسب‌دوانی سرپا نگه داشته شود زیرا طبیعتاً این درآمد باعث افزایش جوایز و افزایش انگیزه مربیان، چابک‌سواران و مالکان خواهد شد. 

وی در ادامه در خصوص بحث کنترل دوپینگ اسب‌ها نیز گفت: در مسابقاتمان از اسب‌هایی که مقام اول و دوم را کسب می‌کنند برای آزمایش دوپینگ نمونه گرفته می‌شود و این نمونه در شرایط فعلی به دبی فرستاده می‌شود. در دنیا پنج آزمایشگاه مرجع برای ارسال نمونه‌های دوپینگ اسب‌ها وجود دارد که قرار شد فدراسیون و کمیته ضددوپینگ آن مطالعه‌ای در این خصوص داشته باشد تا با یکی از این ۵ آزمایشگاه وارد مذاکره شویم و با بررسی هزینه‌ها، نمونه آزمایش‌های دوپینگ به یکی از این آزمایشگاه‌های مرجع و برتر ارسال شود تا بالاترین حد کنترل را شاهد باشیم. این موضوع هزینه‌های برای فدراسیون دربر دارد، اما برای اینکه بتوانیم دوپینگ را کنترل کنیم وارد این فاز می‌شویم و در واقع فدراسیون برنامه‌های خاصی برای کنترل دوپینگ در اسب‌ها دارد. در مجموع توصیه من به اسب‌داران و مربیان این است که نباید از دارویی برای اسب‌ها استفاده کنند و این کنترل ابتدا باید از خود این افراد شروع شود زیرا استفاده از داروها جز استرس و مشکل چیز دیگری ایجاد نمی‌کند.

تلاش برای ارسال نمونه دوپینگ اسب‌ها به یکی از ۵ آزمایشگاه برتر دنیا/ تاثیر برگزاری مسابقات در گردش اقتصادی

معاون اسبدوانی فدراسیون سوارکاری در پاسخ به این سؤال که آیا مشکلاتی بین فدراسیون و جهاد کشاورزی وجود دارد نسبت به قبل کمتر شده است؟ عنوان کرد: فکر می‌کنم در سال ۱۳۸۸ قانون‌گذار بحث شناسنامه‌دار کردن اسب‌ها و میکروچیپ‌گذاری را به جهاد کشاورزی سپرد. در بسیاری از سال‌ها تعامل بین فدراسیون و جهاد به صورتی بود که فدراسیون به صورت کارگزاری کار را خودش انجام می‌داد. ما وارد دعوای اینکه کدام یک بهتر است نمی‌شویم ولی من به عنوان یک اسب‌دار نظرم این است انجام کار در دست خود متولی باشد بهتر است و در واقع کل دنیا به همین صورت است. به نظر من قانون نیاز به اصلاح دارد و نمایندگان محترم استان‌های خوزستان، یزد، گلستان و سایر دوستان باید کمک کنند که این اتفاق رقم بخورد، اما آنچه طبق قانون وجود دارد چنین وضعی را فعلاً به وجود آورده است. اخیراً هم جلسه‌ای با جهاد داشته‌ایم که به نتایج خوبی برای تعامل رسیدیم. جلسه‌ای هم طی روزهای آینده در وزارت جهاد خواهیم داشت تا با تعاملی که بین فدراسیون و جهاد وجود دارد، مشکلات حل شود تا مالک اسب‌ها متضرر نشوند.

انتهای پیام

[ad_2]

منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا