خلیلی رفت، میراثش باقی ماند:/ فصل تاریخی تیمهای پایه پرسپولیس با شاید 4 قهرمانی!
[ad_1]
به گزارش “ورزش سه”، آکادمی باشگاه پرسپولیس سه سال و نیم تحت مدیریت محسن خلیلی پیش رفت و اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داد تا اینکه حسین بادامکی عهدهدار این مسئولیت سنگین شد. مهمترین اتفاق پیشرفت لجستیکی آکادمی باشگاه بود تا تیمهایی که زمانی در تمرین خود آب معدنی و موز برای تغذیه بازیکنان نونهال و نوجوان نداشتند امروز صاحب پروفایل مخصوص و آنالیزوز اختصاصی و استفاده از هوش مصنوعی برای آنالیز انفرادی بازیکنان تمام ردههای سنی شوند و البته دغدغه خواب و خوراک نداشته باشند.
در حوزه سختافزاری هم اخیراً اتفاق مهمی در باشگاه پرسپولیس رخ داد و تعویض چمن مصنوعی ورزشگاه درفشیفر به عنوان زمین بازیهای خانگی تیمهای پایه باشگاه شرایط بهتری برای این تیمها و البته تیم تازه تشکیل شده بانوان به وجود آورد تا به کیفیت نمایش این تیمها کمک بزرگی شود.
از سالها قبل میشنیدیم که مهمترین رسالت آکادمی باشگاه تزریق بازیکنان با استعداد و شاخص به تیم اصلی است تا تیم بزرگسال پرسپولیس از سرمایههای خودی استفاده کرده و بخش عمدهای از هزینههایش را کم کند؛ اتفاقی که بهصورت ویژه در باشگاه بارسلونا رخ داد تا این باشگاه با وجود رودررو شدن با یک بحران عظیم مالی و تنگناهایی که گرفتارش شد کمکم شرایط بهتری پیدا کرده و با اتکا به ساختههای شاخص لاماسیا در حال عبور از این بحران باشد.
طی یک سال اخیر ارتباط بین تیم بزرگسال پرسپولیس و آکادمی باشگاه مثبت بوده است. اواسط پاییز سال گذشته بود که یحیی گلمحمدی تعدادی از بازیکنان امید و جوانان را به تیم اصلی برد و به چند نفر از آنها میدان داد. این اتفاق در دوره سرمربیگری اوسمار هم ادامه یافت و با وجود حساسیتهای کورس قهرمانی باز هم جوانها فرصت بازی پیدا کردند. در شروع فصل و با تغییر در رأس کادر فنی پرسپولیس گاریدو هم به استفاده از جوانها اهتمام ورزید و با تأکید بر اینکه سن برایش مهم نیست ضمن استفاده از جوانهایی مثل امیررضا رفیعی که فصل قبل به میدان رفته بودند به بازیکنانی مثل سهیل صحرایی، یعقوب براجعه و سمیر حبوباتی هم میدان داد.
در واقع حتی با در نظر گرفتن اینکه بازیکنانی مثل براجعه یا حبوباتی متعلق به آکادمی باشگاه نبودند چرخه انتقال بازیکن از آکادمی به تیم اصلی پیش رفت تا در این حوزه خبری از انفعال و سکون نباشد.
اما جدا از بحث انتقال بازیکن به تیم اصلی، باشگاه پرسپولیس با این همه هوادار و علاقهمند هر فصل نیاز دارد تا با قهرمانی در ویترین فوتبال ایران بماند. اتفاقی که در ده سال اخیر بارها برای تیم اصلی رخ داد اما در حوزه آکادمی و تیمهای پایه، فصل گذشته برای تیم نوجوانان باشگاه آن هم بعد از بیش از دو دهه رخ داد.
قهرمانی در تیمهای پایه حتماً برای پرستیژ باشگاه پرسپولیس اتفاق مهمی است اما در تمام سالهای گذشته این قهرمانیها یا متعلق به تیمهای صنعتی پیکان و سایپا بوده یا در رده امید نصیب تیم مقاومت میشده که بهترین بازیکنان سرباز را به خدمت میگرفت یا به استقلال و باشگاه نوخاستهای مثل کیا میرسید.
با این وجود فصل جاری برای تیمهای پایه پرسپولیسی تا اینجا که دو تا پنج هفته از نیمفصل دوم رقابتهای چهار رده سنی گذشته حداقل تا اینجا رؤیایی پیش رفته است تا جایی که تیمهای پایه باشگاه در دو رده سنی صدرنشین و در دو رده دیگر در رتبه دوم جدول قرار دارند. تیم نونهالان پرسپولیس هم با سرمربیگری مسعود زارعی دو هفته از نیمفصل دوم را پشت سر گذاشته صدرنشین رقابتهای این رده است و سایپا و پاس قوامین را رقیبان اصلیاش میبیند.
در رده نوجوانان تیم احسان خرسندی با پیروزی در بازیهای عقبافتاده به رده دوم جدول رسید اما با یک بازی کمتر از کیا 13 امتیاز کمتر از این تیم دارد و در رتبه دوم قرار گرفته است. در رده سنی جوانان و تیمی که بهادر عبدی هدایت میکند در حالی که دوسوم مسابقات سپری شده پرسپولیس صدرنشین است و دو امتیاز بیشتر از پیکان دارد و البته با استقلال 7امتیاز فاصله گرفته است. تیم امید باشگاه نیز به سرمربیگری عباس آقایی همامتیاز با سایپا تنها بهخاطر تفاصل گل کمتر در رده دوم جدول قرار دارد.
در رویاییترین حالت و در پایان فصل جاری تیمهای پایه پرسپولیس میتوانند با چهار قهرمانی در چهار رده سنی یک فصل تاریخی را برای این باشگاه رقم بزنند که البته احتمال این اتفاق پررنگ نیست اما میتوان به سه قهرمانی در چهار رده هم امیدوار بود که اگر این اتفاق نیز رخ دهد در تاریخ باشگاه بیسابقه خواهد بود و برای آکادمی پرسپولیس دستاورد بزرگی به حساب میآید. در عین حال اگر دو عنوان قهرمانی نیز در رقابتهای پایه به دست بیاید یعنی که آکادمی پرسپولیس از این حیث پیشرفت بزرگی داشته است.
اتفاق ویژه در تیمهای پایه پرسپولیس برخورداری از اسکواد قوی است که باعث شده در چهار رده این تیمها صدرنشین و صاحب شانس قهرمانی باشند. برای مثال تیم نوجوانان پرسپولیس چهار بازیکن ملیپوش دارد و تیم جوانان هم صاحب چهار ملیپوش است هر چند دو مهاجمی که در صدر جدول گلزنان این رده هستند و جمعاً 21گل به ثمر رساندهاند (امیرحسین محمودی و نیما شکوهینژاد) از نگاه تیم ملی جوانان دور ماندهاند.
اما تحول بزرگ در آکادمی در حل مشکلات سختافزاری و امکانات تیمهای پایه است که باعث شده این تیمها فارغ از دغدغههایی مثل حقوقهای عقبافتاده، تغذیه و استراحت ناکافی یا زمین تمرین نامناسب که هر سال گریبانشان را میگرفت فقط به فکر فوتبال باشند و با تمرکز روی تمرین و مسابقه در بهترین شرایط ممکن وارد عرصه رقابت قهرمانی شده و تا اینجا فصل فوقالعادهای را پشت سر بگذرانند.
محمد قراگزلو
[ad_2]
منبع:ورزش سه