نکولعل آزاد: کاروان «فریاد صلح در سکوت» دنبال بهترین جایگاه در آسیاست
[ad_1]
به گزارش خبرنگار مهر، دهمین دوره بازیهای آسیایی ناشنوایان ۱۰ تا ۱۸ آذر در ۹ رشته ورزشی فوتبال، کشتی آزاد و فرنگی، بولینگ مردان، تکواندو، تنیس روی میز، جودو، بدمینتون، شطرنج، دوومیدانی زنان و مردان به میزبانی مالزی برگزار میشود.
مصطفی نکو لعل آزاد ظهر امروز سه شنبه ۶ آذر در نشست خبری این بازیها گفت: ما نمی خواهیم ناشنوا و شنوا را در ورزش همگانی از یکدیگر جدا کنیم ولی در بخش قهرمان وظیفه ماست که باید از این قشر ورزشکاران حمایت کنیم.
رئیس فدراسیون ناشنوایان ادامه داد: ما اگر بودجه خوبی داشته باشیم می توانیم این حمایت را بیشتر و بهتر کنیم. ناشنوایان می توانند مانند سایر افراد فعالیت داشته باشند. ما نقش یک پل مهم را داریم تا بتوانیم این افراد را از خانه خارج کرده و در جامعه فعال کنیم. همه باید کمک کنیم هیچ ناشنوایی در خانه نماند و حداقل در یک رشته ورزش کند.
وی افزود: امسال مهمترین رویدادی که داریم دهمین دوره بازیهای آسیایی است. ابتدا قرار بود این بازیها در تهران برگزار شود ولی به دلایل مختلف مانند تبلیغات و موارد امنیتی باعث شد تیمها استقبال نکنند تا در نهایت کنفدراسیون آسیا مجبور شود بازیها را در مالزی برگزار کند. این بازیها در ۱۰ رشته برگزار خواهد شد که ایران هم یکی از شرکت کنندگان خواهد بود.
لعل آزاد ادامه داد: فریاد صلح در سکوت اسم کاروان ماست. ناشنوا با بی صدایی می خواهد بگوید جنگ بس است و قانون را رعایت کنید. کاروان ایران ۱۵۰ نفر است که شامل ۷۳ ورزشکار مرد، ۲۱ ورزشکار زن میشود. رشتههای ورزشی فوتبال، دوومیدانی، جودو، کشتی آزاد و فرنگی، تکواندو، شطرنج، تنیس روی میز، بولینگ و بدمینتون رشتههایی است که ایران در آن نماینده خواهد داشت.
وی اضافه کرد: ما در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ مقام پنجمی را کسب کردیم و سال ۲۰۱۸ هم بازیها برگزار نشد. ۲۰۲۴ هم که مالزی میزبان است. امیدوارم این دوره نتایج خوبی را کسب کنیم. هدف گذاری ما برای کسب عنوان قهرمانی و نایب قهرمانی است. در رشته فوتبال با ژاپن، عمان و ازبکستان همگروه هستیم. تقریبا میتوانم بگویم اکثر رقبای اصلی ما در فوتبال در این بازیها حضور دارد.
لعل آزاد خاطر نشان کرد: اعزام کاروان ۱۵۰ نفره با گرانی ارز در کشور کار آسانی نیست. من تشکر می کنم از وزارت ورزش و شخص وزیر که اگر نبود کاروان اعزام نمیشد. دنیا مالی از همان روز اول به حضور حداکثری و قوی کاروان ایران تاکید داشت و کنار ما بود. یکسری مشکلات وجود دارد که همه با تعامل قابل حل است. از کمیته ملی المپیک تشکر میکنم چون ما جزو این کمیته نیستیم اما کمک یک میلیاردی به ما داشتند که از خسروی وفا ممنون هستم. از سازمان بهزیستی تشکر میکنم از اداره کل استان تهران و شخص آقای جوادی تشکر میکنم. اعتباری را وزارت داده بود حدود ۳۶ میلیارد جذب شده است و فقط ۱۴ میلیارد آن باقی مانده است. در این رابطه بگویم که ببینید اگر روزی هم پولی به فدراسیون بیاید و اگر دستور برگشت بدهند به دلیل نیاز مجموعه ما هم ممکن است به راحتی آن را پس ندهیم. اما در مجموع همه همکاری کردند که حالا کاروان شرایط اعزام را پیدا کرده است.
وی ادامه داد: هیاتهای استانی در برگزاری اردوها کمک کردند. اگر این کمک ها نبود مشکلات ما خیلی زیاد بود و ممکن بود اصلا نتوانیم کاروان را اعزام کنیم. من صمیمانه از همه تشکر می کنم چون تلاش کردند این کاروان زمین نماند. وزیر ورزش جانانه از ناشنوایان دفاع میکند که این خیلی برای ما ارزشمند است. امیدوارم با کسب نتایج خوب خستگی مان جبران شود. این بچه ها یک سال در اردوی کمرشکن حضور دارند و امیدواریم پاداش تلاش خود را با کسب بهترین نتیجه دریافت کنند.
لعل آزاد در پاسخ به این پرسش که آیا وزیر ورزش هم به مالزی سفر خواهند کرد، گفت: ما هر برنامه ای داشته باشیم دوست داریم وزیر ورزش هم حضور داشته باشند وظیفه ما ارسال دعوت نامه است. اگر وزیر ورزش نیایند هم به جای او ممکن است آقای اسبقیان شرکت کنند.
رئیس فدراسیون ناشنوایان در مورد اختلاف فدراسیون با محمد پرگر رئیس کنفدراسیون آسیا توضیح داد: سیاست وزارت ورزش این است که ما بتوانیم از نفرات ایرانی در کرسیهای بین اللملی حمایت کنیم. محمد پرگر را به عنوان نماینده ایران برای انتخابات آسیا معرفی کردیم. یک رای هم داریم و قطعا در این کنگره شرکت خواهم کرد و آن رای را به نماینده کشورم خواهم داد. ولی با همه این از نظر من ارتباط خوبی با آسیا نداریم و دلخوش هستیم نماینده داریم تا بچه های ما راحت تر در مسابقات شرکت کنند و در کمیته های آسیا نماینده بیشتر داشته باشیم.
وی تاکید کرد: مهم است وقتی کسی در چنین جایگاهی قرار گرفت از این امتیاز برای کمک به کشورش استفاده کند. اقدام ما حمایتی است و حرف برای گفتن زیاد داریم چرا که معتقدم ظرفیت زیادی در کنفدراسیون آسیا داریم اما از آنجایی که رئیس آنجا هم یک ایرانی است ولی چیز زیادی ندیدم. گرفتن میزبانی برای ایران کار پرگر بود ولی از دست رفتن این میزبانی را نمی توانم قضاوتی داشته باشم. پرگر قهرمان المپیک ماست و از او حمایت میکنیم.
او در توضیح حواشی پیش آمده درخصوص اعتبار داده شده برای اعزام کاروان هم گفت: چون قرار بود میزبان تهران باشد وزیر ورزش ۵۰ میلیارد را به اداره کل ورزش و جوانان تهران داد اما وقتی بازیها لغو شد این پول در دست آنها ماند. آخرین گزارشی که گرفتم اداره کل ورزش و جوانان تهران هم به یک ریال این پول دست نزده بود و با دستور وزیر این هزینه به ما داده شد. ۱۴ میلیارد باقی مانده که اگر نیاز باشد آن را دریافت خواهیم کرد. اگر همکاری آقای جوادی نبود ما نمی توانستیم کارها را پیش ببریم. برگزاری اردوها به پای خودمان بود که چیزی حدود ۷ میلیارد میشد و آن را پرداخت کردیم. اما هزینه تهیه لباس، خرید بلیت و حق شرکت در مسابقات را از این ۳۶ میلیارد تومان پرداخت کردیم.
لعل آزاد درخصوص آخرین وضعیت بدهی ایران به کنفدراسیون آسیا هم گفت: ما هنوز هم به آسیا بدهکار هستیم ولی تعلیق نبودیم. اما بدهی فدراسیون جهانی مهم بود و خوشبختانه پرداخت شد. هفته گذشته از تعلیق خارج شدیم. حدود ۵۲ هزار دلار به آسیا بدهکاریم که هنوز به نتیجه نرسیدیم. اگر این اتفاقی رخ بدهد بخشی از این بدهی را در مالزی پرداخت خواهیم کرد.
آزاد در پاسخ به پرسشی در خصوص تغییرات رخ داده در کادر فنی تیم ملی فوتبال و اینکه گفته میشود این تغییرات با توصیه شروین اسبقیان انجام شده است؟ گفت: بالاخره این اتفاق طبیعی است قرار نیست کسی تا ابد سرمربی یک تیم باشد. در فدراسیون ما هم چهار ماه بود اردو تشکیل شده بود اما روند اردوها را وقتی بررسی کردیم کیفیت لازم را نداشتند. مربی ارتباط خوبی با بازیکنان نداشت وقتی دیدیم یک ماه مانده به مسابقات مجبور شدیم کادر را تغییر دهیم و اردوها برقرار است و بچه ها بدون مشکل کار خودشان را انجام می دهند. تیم آماده ای داریم. در حدی به کار ورود کردم که بحران نداشته باشیم. آقای اسبقیان هیچ نقشی در این تغییرات نداشتند. شاید کسی را معرفی کرده باشند ولی ما کسی را توصیه ای به کادر فنی اضافه نمیکنیم و همه اختیارات در این زمینه با من است و پاسخگوی نتیجه هم من خواهم بود.
رئیس فدراسیون ناشنوایان در مورد پاداش پای سکوی ورزشکاران هم گفت: پاداش پای سکو نداریم. آخرین باری که بچه ها مورد تقدیر قرار گرفتن زمان شهید رئیسی بود که قطعا در دولت جدید هم این اتفاق بر اساس برنامهریزی انجام خواهد شد. اما دنیا مالی به این دنبال این است که پاداش ناشنوایان حداقل به اندازه ورزشکاران پارالمپیکی شود.
او در پایان تاکید کرد: برای کاروان میخواستیم از اسپانسر بگیریم و قرارداد هم امضا کردیم ولی کنسل شد. من خواهش دارم مسئولان کمک کنند. اصلا دنبال آن ۱۴ میلیارد نیستیم مسئولین میتوانند به شکل دیگر به ما کمک کنند. تنها درخواست ما حمایت است.
[ad_2]
منبع:مهر